NPK 16-08-24 гранулирано


Карактеристики

 NPK 16-08-24

  • Производ составен од гранули
  • Високо ефективен извор на Азот (N), Фосфор(P) и Калиум (K)
  • Специјално дизајниран за нанесување ба почва за полјоделски култури..

 
 
 
 
 
 
 
 


Дозирање

NPK за употреба за полјоделски култури

За вегетативна апликација На почетокот на вегетативниот период 200 до 400 Kg/Ha

Споменатите дози за употреба се субјект на почвени и климатски услови, можната употреба на арско ѓубриво, влијанието на претходните култури и останати специфични услови. Точните дози и фази на нанесување можат да бидат дадени после објективна дијагностичка процедура на пр. анализа на почва и растителен материјал.


Пакување

Достапен во пакување од 1.000 kg и 25 kg


Функцијата на NPK 16-08-24 гранулирано

Нашите NPK ѓубрива се препорачуваат за нанесување на почва, за житни култури, зеленчук, овошни култури како и лозја. Формулата е прилагодена за растенија чувствителни на хлор. Ова ѓубриво е добро балансирано за повеќето култури кои што растат на отворено.