Нов двонеделен курс

Нов двонеделен курс започна денес во Хортицентар – Greenhouse training center.
Учесници на курсот се студенти од Националниот Универзитет Чунг Хсинг – Тајван и од Одделот за Земјоделско истражување од областа Таичунг – Тајван.
Курсот ќе заврши на 23 Октомври 2015.