Нови земјоделски култури во Хортицентар

Хортицентар – Greenhouse training center на почетокот на месецот обезбеди нови земјоделски култури во неговите тренинг департмани, а се со цел да се обезбеди разновидност при обуката на студентите. Имено се работи за културите нане, жалфија, темјан, рузмарин, босилок, босилок црвен и ситнолисен босилок.
Ве очекуваме!