Иновација на Kees Greeve

Нашиот партнер Кеес Грееве на Интернационалниот Саем за хортикултура во Вијфхуизен Холандија го претстави изи-фог (easy-fog) системот, сопствен изум направен за распрскување на магла во оранжериите.

Системот доаѓа со однапред изработена единица за секој тип на оранжерија и за секој вид на растенија.
Предности во инсталацијата овој систем се:

- Реализација на оптимална влажност
- Намалување на температурата во објектот
- Креирање на хомогена клима
- Намалување на трошоците на енергија и вода
- Можност за распрскување на пестициди
- Намалување на загубата на CO2
- Подобрување на активноста на растението
- Зголемување на приносите квалитетот на плодот