Forteco вреќички кокос

Вреќичките кокос на Forteco се комплетни „готови за употреба‘‘. Отворите за наводнување и за растенијата се претходно спремни како и отворите за капалките. Вреќичките кокос имаат капацитет да го задржуваат воздухот, со што се овозможува добра дренажа и одлично управување со културите. Растенијата многу лесно пуштаат корен во вреќичките кокос благодарејќи на нивниот уникатен сооднос воздух/вода со што коренот се дистрибуира низ целиот супстрат.

Forteco

Спецификации:
o Генеративни
o Вреќичките имаат капацитет за задржување на воздухот од 30% при целосна заситеност со вода
o Направени од елени лушпи
o Стабилна структура
o Ублажен или испран
o Отвори за дренажа, за растенијата, отвори за капалки на барање на клиентот
o Достапни големини на барање на клиентот
o 100% може да се рециклира
Апликација
• Погоден за различни типови на растенија, како зеленчук, цвеќе и мали овошки
Во моментов, во Хортицентар – Greenhouse training center, во Македонија, производството на домат е на вреќички кокос Forteco од Van der Knaap. Во исто време, курсевите, промоциите и презентациите се организирани со овој тип на вреќички од Van der Knaap. Van der Knaap го поддржува Хортицентар, тренинг центарот во Македонија.
Доколку сакате да добиете повеќе информации за вреќичките Forteco profit од Van der Knaap Холандија, за кои официјален увозник и дистрибутер е Хортицентар во Македонија, Србија и Хрватска, а во исто време и за останатите производи на Van der Knaap, контактирајте го нашиот Хортицентар тим.