Амониум Сулфат

Амониум Сулфат е дел од понудата на Хортицентар Адриа во сулфатна форма. Погоден е за употреба по пат на фертигација или фолијарно. Како сировина којашто се наоѓа во составот на НПК ѓубривата, нашиот Амониум сулфат без нечистотии и потполно растворлив во вода, е погоден за зголемување на нивото на амонијачен азот (N-NH4). Производот е отпорен на згрутчување.
Амониум сулфатот е многу важно ѓубриво за било која почва со зголемено ниво на pH на која и е потребен сулфат за да се намали големата количина на калциум или pH.
Ammonium Sulphate
 

  • Амониум сулфат 24 % е бела кристална неорганска сол Амониум сулфат анхидрат (NH4)2SO4
  • Растворлив без нечистотии и отпорен на згрутчување.
  • Се користи фолијарно и фертигационо и една од суровините е за добивање на НПК ѓубрива.
  • Компатибилен е со повеќето ѓубрива растворливи во вода.

 
 
 
 
 
 
 
 
Хортицентар Адриа го нуди овој производ на српскиот пазар како екслузивен застпаник на софистицирани ѓубрива од холандско потекло и квалитет.
Канцелариите се наоѓаат во Мастер центар, Новосадски саем, тел: +381 21 66 12346 ili e-mail: info@horticentar.rs.

Тимот на Хортицентар Ви стои на располагање!